Imobil str. Boteanu

Adresa: Str. Boteanu nr. 3

Aici s-a afla sediul Societății Anglo-Române (1927-1939)

Un rol important în promovarea culturii britanice l-au avut Societatea Anglo-Română, înființată în anul 1927 și Casa Engleză. În anul 1936, din iniţiativa guvernului britanic, s-a deschis o catedră de Limba şi literatura engleză în cadrul Universităţii bucureştene. În august 1939, Foreign Office-ul a solicitat pentru prima dată ca BBC-ul să introducă buletine de ştiri şi în limba română, cerere care a fost concretizată imediat după izbucnirea războiului. La 12 septembrie, a fost realizată prima emisie, fiind transmis un buletin de ştiri de 15 minute, căruia, ulterior, i-au fost adăugate programe de comentarii politice, ba chiar şi unele emisiuni culturale.

The Anglo Rumanian Society, avea sediul pe strada Boteanu, nr.3, iar după 1939 adresa se mută pe Str. Slătineanu, nr. 20.

The School of English Language and Literature a fost deschisă la data de 21 octombrie 1937, ceremonia de deschidere fiind prezidată de Sir Reginald Hoare, ministru al Marii Britanii la București, sub patronajul regelui Carol al II-lea și al Reginei Ma­ria. În 1938 școala devine The Anglo- Rumanian Institute.